Feature - Nengah Krisnarini

An audio enthusiast and lipstick lover

Hi Everyone,

I wanted to do something different beside blog and review. I realise that I have so many friends who love makeup just like I do. They come from different background, profession, and of course they use makeup for different purposes. Some need it to look more presentable while for others it’s a necessity in their line of work. So without further ado, I would like to introduce a very good friend of mine. Her name is Nengah and she is a singer. She has been in music industry since 2007 in a duo called Sister Duke and went solo since 2013. She performs hundreds of gigs and one of them is the Java Jazz 2012 and 2013.

When it comes to make up, she once took me to a photo session. She had a makeup artist and hairstylist. I was so fascinated by the way the makeup artist polished her look to compliment her sense of style. On her daily life, I noticed that she also likes putting on makeup. I remember clearly asking her how does the Estee Lauder double wear foundation perform or which one is better Chanel or Nars lipstick. She is one of my go to referee when it comes to lipstick! She has an extensive collection from drugstore staple such as Rimmel to high-end brands. So for this feature column, let’s pick her brain to see what skincare product she uses, her staple must-have product and what product that doesn’t meet her expectation.

R.S Karena profesi kamu sebagai performer (singer, MC), produk apa saja andalan kamu untuk tampil di panggung? 

N.K Estee Lauder Double Wear Foundation. Ga kerasa berat di muka tapi tetep ngasih a quite good coverage walaupun ga pakai concealer sebelumnya. Selain itu foundation ini ga bikin kulitku yang sensitif jadi jerawatan dan ngasih finished look yang pas – ga kering tapi juga ga berminyak.

R.S Dengan stage makeup berat, bagaimana cara kamu menjaga kulit tetap sehat?

N.K Aku terkadang agak cuek sama skin care routine, suka males pakai night cream. Tapi karena mudah jerawatan, kuusahain setiap malam sebelum tidur harus cuci muka. Selain itu, mengingat usia yang udah kepala 3,  minimal diusahakan pakai eye cream.

R.S Apa aja produk yang harus ada di makeup pouch kamu and why? 

N.K:

  • Nivea Anti-Age Hand cream – karena sering cuci tangan dan tangan cenderung kering
  • BCL Ex- Water Eyebrow Lash – karena suka gambar alis sambil nyetir (pas nunggu lampu merah) untuk hemat waktu di rumah
  • Sephora Super Smoothing Lip Butter – karena bibir gampang kering padahal suka pakai lipstick yang matte
  • Sampar Prodigal Pen – produk ini cukup ampuh untuk mencegah jerawat jadi lebih besar
  • MAC Blot Powder – seringan dipakai buat ngaca aja sih, makanya gak habis-habis hahaha
  • Lipstick – produk makeup yang paling aku suka!

R.S What does your 10 mins makeup look like?

N.K Gambar alis pakai BCL Ex Water Eyebrow Lash, gambar eyeliner dengan ujung sayap kecil pakai PAC liquid eyeliner warna hitam, lentikkin bulu mata pakai penjepit bulu mata Shu Uemura terus sapuin Benefit They’re Real mascara dan akhiri dengan polesan lipstick (sekarang lagi senang pakai Kiko Unlimited Stylo lipstick yang warna cocoa).

R.S Produk apa yang selalu kamu repurchase

N.K Kiehl’s BB Cream. Udah dua tahun lebih pakai produk ini dan kerasa ga berat di wajah, gak bikin jerawatan, kasih good coverage. Selain itu aku beberapa kali ketiduran pas pakai produk ini karena kecapean, untungnya besoknya kulit baik-baik aja.

R.S Produk apa dikoleksi kamu yang menurut kamu overrated and overpriced.

N.K Estee Lauder Pure Colour Lipstick. Ga begitu pigmented, sama sekali gak tahan lama, dan harganya cukup tinggi.

R.S What is your beauty philosophy? 

N.K Seperti kata Elizabeth Arden, cleanliness is the key to beauty. 

I had so much fun having Nengah here and it seems like we like the same product, the BCL Ex Water Eyebrow Lash. It’s a beautiful double-ended eyebrow pencil and gel, very handy and easy to use! How about you? Have you ever try the product listed above or do you share the same favorite product? Please do tell and if you have any question for the both of us you can leave it in the comment section below. We’ll be happy to answer all your question. In the meantime, you can see her performance at Java Jazz 2012 and go check out her work in soundcloud. She is so talented and I hope you enjoy her music. XOXO